Ara

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından 2.si düzenlen Bilim Şenliği'nde 22 öğrenci ve 6 öğretmenimizle yer aldık. Öğrencilerimiz kurs ve atelyelerinde ürettikleri ürünleri sunma fırsatı buldu. Bilişim, Matematik, Astronomi, İHA, Kimya, Biyoloji, 3D alanında geliştirilen ürünlerimiz katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ayrını zamanda BİLSEM'i katılımcılara tanıtma fırsatı bulduk.

Tem

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi danışman öğretmenimiz Burak HACAT danışmanlığında öğrencimiz Yunus Emre DURGUT Tübitak 2204-B Ankara Türkiye Finalinde öğretmen ve öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Tem

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Yavuz Eren ATEŞ isimli öğrencimiz Bilecik Milli Eğitim kanalı ile Kayseri Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Küre oyunundan turnuvaya katılıyor. Dün dört maçın ikisini aldı. Bugün üç maçı daha var. Kendisini tebrik eder başarılar dileriz.

May

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi tiyatro etkinliğimiz. Danışman öğretmenimiz Meryem Güneş BERBEROĞLUNA teşekkür ederiz

Nis

Geleneksel Gölge oyunumuz Hacivat Karagöz "Hacivat Karagöz'le Diyetteyiz" oyunuyla ete kemiğe büründü, Bilsem Tiyatro öğrencilerinin yetenekleriyle dün akşam Seyirciyle buluştu. Bilecik Borsa İstanbul Bilsem Tiyatro öğrencileri  Hacivat Karagöz oyununu M.Güneş Berberoğlu danışmanlığında hem yazdılar hem oynadılar. Bilecik Bilsem Tiyatro salonunda sergilenen oyun veliler  ,öğrenciler ve yoğun bir kalabalık tarafından coşkuyla izlendi .Seyircilerin ilgiyle izlediği gösteride Temmuz Yılmaz, Ulas Bulut Gülümser, Işıl Karagöz,Ervanur Güven, Leyla Aydem Doğanç  ,Tuğçe Miray Küçük rol aldılar.  Şimdiye dek olduğu gibi bu oyunu da Bilecik Bilsem Tiyatro Ogrencileri yazmış olmaları ve geleneksel bir oyunu modernize ederek canlandırmaları  seyirciler tarafından takdir topladı.  Tüm öğrencilerimizi ve danışmanımız M.Güneş Berberoglu ''nu kutluyoruz

Mrt

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi 18 Mart Çanakkele Zaferi Çalışmalarımız

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Yeşilay Haftası Çalışmalarımız

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Heykel Atelyemiz

Mrt

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Girişimcilik Haftası Çalışmalarımız

Mrt

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Hacivat Karagöz'le Diyetteyiz Oyunu Tiyatro Dersimiz

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi 18/24 Mart Yaşlılar Haftası

Ock

'' Sarıkamış Şehitlerine Mektup Yarışmasında '' 2. olan öğrencimiz Beren CAN, Zekathon Yarışmasında finale kalan öğrencilerimiz Alperen AKTUL, Ece Zehra ATEŞ, Yunus Emre ÖZ, Deniz TUNCER, Mehmet Emin GENÇ, Edebi alanda Türkiye 2. si olan öğrencimiz Beyzanur SÜZER ve danışman öğretmenlerimiz Meryem Güneş BERBEROĞLU, İlyas ARAL ve  Faydalı Model çalışması  kabul edilen Burak HACAT'ı İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Sami AKYOL, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa DOĞRU tarafından Merkezimizde düzenlenen programada ödüllerini aldılar. Öğrenci ve Danışam öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi 2022 yılının sonunda Türkiye Zekathon başvurularında Ortaokul kategorisinde Çevre Alanı temasında Ahilik takımıyla Türkiye genelinde ön elemeyi geçti.

İlk 30 takım içinde yer alarak finale kaldı. Takımda Alperen Aktuş, Ece Zehra Ateş, Yunus Emre Öz, Deniz Tuncer ve Mehmet Emin yer alıyor. Takım koçluğunu Fizik Öğretmeni İlyas Aral'ın yaptığı ekibi finalde güçlü rakipler bekliyor.

Turkcell zeka gücü projesi kapsamında bilim ve sanat merkezlerinde okuyan öğrenciler için düzenlenen zekathon yarışmasına katılan Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve sanat merkezi Ahiler takımı hazırladıkları proje ile 160'ı aşkın proje içerisinden finale kalmayı başaran ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Yarışmaya çevre teması ve enerji tasarrufu sağlamaya yardım sağlayacak projeler alanıyla katılan Ahiler takımı günümüzün en büyük problemi olan enerji konusunu içeriyor. Ayrıca Türkiye'nin öncülüğünde BM'de 30 Mart uluslararası sıfır atık günü sayılan sıfır atık projesine de bu proje ile katkı sağlandı. Ahiler takımı geliştirdikleri proje ile her gün binalarımızdan akan tonlarca sıvı atığı elektrik enerjisine dönüştürmeyi başararak hem elektrik üretmiş hemde sıvı atıkların enerjisinden faydalandı.

Proje finalde iddialı olarak görülüyor.

Ock

Bilecik BİLSEM'li öğrenciler başarıya doymuyor. Milli Eğitim Bakanlığınca ülke çağında yaptırılan ve Kars Bilim Sanat Merkezince düzenlenen 'Sarıkamış Şehitlerine Mektup Yarışması'ında Bilecik Bilsem Edebiyat Öğretmeni M.Güneş BERBEROĞLU danışmanlığında Yazarlık öğrencisi Beren CAN ile katılmıştı. Sonuçlar açıklandı ve Beren CAN Türkiye ikincisi oldu. Bu başarıyı okul yönetimi, öğretmeni, öğrenciler ve bazı veliler Beren CAN'ı kutladılar.

Ara

İl Miili Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Sami AKYOL ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürlerimizin iştirakları ile  kahvaltı etkinliğimiz tertip edildi. Danışman öğretmenlerimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz ile sohbet ettıiler.

Danışman öğretmenimiz Burak HACAT'a İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Sami AKYOL tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Patent - Faydalı Model başvurusu onaylanan öğretmenimiz tebrik edildi.