T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / MERKEZ - Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi

Bursa Bölge Finalindeyiz.

İngilizce öğretmenimiz Sedef ÇELİK danışmanlığında Beyzanur AYDIN adlı öğrencimizin ekip ruhu içerisinde çalışmayı tamamladıkları " Pandemi Sürecinde Yaşanan Dijital Değişim ve Dönüşümün Eğitim Paydaşları Açısından İncelenmesi" adlı proje Tubitak Lİse Öğrencileri Arştırma Projeleri Yarışması'nda Bursa Bölge Sergisi'ne davet edilmeye hak kazanmış olup öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

" Pandemi Sürecinde Yaşanan Dijital Değişim ve Dönüşümün Eğitim Paydaşları Açısından İncelenmesi" adlı Araştırma Projesinin Kısa Detayları...

Bu çalışmada; koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşanan pandemi sürecinde eğitimin uzaktan ve online platformlarda gerçekleştirilmesiyle eğitim paydaşlarının bu süreçteki deneyimlerini ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaç doğrultusunda kolay ulaşılabilir örneklem yöntemi kullanılarak Bozüyük Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile toplam 23 kişi araştırmanın katılımcılarını oluşturmuştur. Nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması ile desenlenen bu araştırmada, katılımcılara koronavirüs sürecindeki uzaktan eğitim ile ilgili görüşlerini almak için açık uçlu alt sorulardan oluşan toplam 5 soru yöneltilmiştir. Veriler online uygulamalar (zoom, whatsapp, facetime) aracılığı ve telefon görüşmeleri ile yapılmıştır. Elde edilen veriler, içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, pandemi sürecinde eğitim paydaşlarının yaşamlarında düzen değişikliği, ders işleme, derse katılımı ve motivasyon anlamından farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bu üç paydaşın süreç boyunca farklı teknoloji kullanımı, ders iletişim ve etkileşimi konusunda eğitim deneyimleri olduğu, uzaktan eğitimin katkılarının olması ile birlikte eksik yönlerinin de bulunduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bu kapsamda üç paydaşın uzaktan eğitim için öğretmenlerin öğrenci aktifliğinin sağlanması, öğrencilerin EBA' nın alt yapısının iyileştirilmesi ve velilerin ise teknolojik eşitliğin sağlanması bakımından önerileri olduğu görülmüştür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2021 - Güncelleme: 17.03.2021 15:45 - Görüntülenme: 438
  Beğen | 11  kişi beğendi